Mibro air best budget smartwatch by xiaomi

BUY AT SHOPEE HERE

Design & Interface

The Mibro Air smartwatch dilengkapi dengan badan logam yang terasa jauh lebih premium daripada yang kita lihat pada jam tangan dalam julat harga yang sama. Badan logam padat dengan dail 42mm sangat halus untuk disentuh tetapi tidak mudah tergores. Selain itu, badan logam tidak menyebabkan berat badan yang tidak selesa. Termasuk band, jam tangan langsing hanya berat 40g dengan ketebalan maksimum 9.2mm, yang merupakan salah satu jam tangan logam paling ringan yang telah kami tinjau. Jam tangan kompak itu mempunyai sijil IP68 dan boleh terkena hujan, keringat, dan pencucian tangan atau pancuran mandian setiap hari.


Untuk paparan, Mibro Air dilengkapi dail bulat 1,28 inci dengan layar warna TFT beresolusi tinggi (240 x 240 Piksel) dengan nisbah skrin-ke-badan 95%. Terdapat beberapa muka jam lalai untuk dipilih. Anda boleh menekan lama antara muka dail untuk beralih antara muka jam. Sebagai tambahan kepada latar belakang lalai, anda dibenarkan untuk menyesuaikan wajah jam tangan individu anda sendiri dengan gambar yang dipilih sebagai latar belakang. Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun Aplikasi Mibro Fit eksklusif mereka dan memuat naik gambar yang anda suka ke jam tangan.

Features & Mibro Fit App

Sebagai jam tangan pintar, ciri-ciri yang berpusatkan kecergasan seperti penjejakan sukan sangat penting. Mibro Air menawarkan hingga 12 mod sukan umum: larian luar / dalam ruangan, berjalan kaki, bola sepak, badminton, tenis, berbasikal, mendaki, bola keranjang, mesin elips, yoga, dan latihan percuma. Dalam pengalaman kehidupan sebenar, kebanyakan aktiviti yang dipilih dapat direkam dengan berkesan termasuk langkah, jarak, dan kalori.

Sebagai tambahan kepada data sukan biasa ini, satu lagi ciri hebat pada jam tangan yang berpatutan ini adalah pengesanan degupan jantung. Ia dilengkapi dengan sensor denyut jantung yang membantu mengukur nilai dalam masa nyata, memberi tahu pengguna tentang keadaan senaman yang tidak teratur. Tidak seperti beberapa jam pintar yang tidak dapat mengukur kadar denyutan jantung dengan tepat pada pengguna dengan kulit gelap, syarikat tersebut telah mendakwa bahawa mereka telah mengembangkan algoritma degupan jantung yang tepat untuk menyelesaikan masalah pada jam tangan baru.

Selain ciri-ciri rakaman yang berkaitan dengan sukan, Mibro Air juga dapat memantau kualitas tidur pengguna setiap malam dan memberikan laporan menyeluruh mengenai aplikasi telepon pengguna. Terima kasih kepada reka bentuk yang sangat ringan, tidak ada rasa tidak selesa ketika anda memakainya semasa tidur. Dan anda juga boleh mengatur penggera dalam mod getar. Semua ciri yang disebutkan di atas boleh dikonfigurasi dalam Aplikasi Mibro Fit eksklusif mereka. Setelah pengguna menyambung ke jam tangan, semua data kesihatan yang diselaraskan dalam masa nyata dapat dijejaki dengan jelas di telefon anda sekilas. Atau anda boleh menggunakan aplikasi untuk menyesuaikan tetapan fitur jam tangan, seperti menyala ketika mengangkat pergelangan tangan, menghidupkan peringatan tidak aktif, dan mencari jam tangan melalui getaran.

Battery life

Mibro Air menggunakan cip penggunaan tenaga Bluetooth baru, yang menawarkan jangka hayat bateri yang agak lama. Ia dilengkapi dengan bateri 200mAh tetapi menjamin penggunaan berterusan sehingga 10 hari dengan sekali cas atau 25 hari siap sedia. Sokongan Bluetooth 5.0 menawarkan penyegerakan masa nyata dan sambungan yang mudah dengan telefon. Semasa penggunaan setiap hari, kami dapat dengan mudah menerima pemberitahuan pada jam tangan dari aplikasi, termasuk panggilan telepon, pesan, WhatsApp, Messenger, Skype, Gmail, dan banyak lagi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: